• Dekens

  • October 8, 2024

Waarom kiezen voor een Highlander Original turnout deken?

Waarom kiezen voor een Highlander Original turnout deken?

Nu we de frisse, koele dagen van de herfst naderen, zullen vele paardeneigenaren beginnen na te denken over hoe de dekenbehoeften van je paard zullen veranderen gedurende het herfst- en winterseizoen. Sommigen zijn misschien al begonnen met het zoeken naar de beste dekens voor de herfst en het natte, koude seizoen daarna. 

Als je nog niet de juiste turnout deken voor je paard hebt gevonden, is de Highlander Original collectie van Shires Equestrian een geweldige keuze om mee te beginnen. 

De collectie wordt veel gebruikt door ruiters over de hele wereld en in deze blog kan je lezen waarom Highlander Original dekens een goede keuze zijn voor de komende seizoenen. 

Duurzaam 
Sterke en duurzame stoffen maken van de Highlander Original turnout dekens een favoriet voor alle seizoenen. Elke turnout deken heeft een ShireTex® 600 denier ripstop buitenkant die duurzame bescherming biedt tegen het weer en een grote mate van veerkracht tegen slijtage. 

Waterproof
De Highlander Original turnout dekens zijn gemaakt voor regenbuien en hevige stortbuien en hebben volledig getapete naden. Daarnaast is de buitenkant van de deken waterdicht tot 3000 mm en is er in de afwerking een Durable Waterproof Repellent (DWR) coating toegevoegd. De DWR-coating biedt een waterafstotende laag, verbetert het ademend vermogen, parelt waterdruppels op en laat ze gemakkelijk van de deken afrollen.

Veelzijdig
De Highlander Original dekens bieden bescherming tegen regen, wind, ijs en sneeuw en worden geleverd met een standaard, afneembare of gecombineerde hals. Daarnaast kan je kiezen uit vullingen variërend van 0g tot 300g. 

De Highlander Original turnout dekens zijn een veelzijdige aanvulling op de garderobe van elk paard, omdat ze een warmteklasse hebben die gemakkelijk kan worden verhoogd met de Shires Tempest WarmaRug Rug Liner.

Uitstekende pasvorm
De collectie is geschikt voor zowel paarden als pony's en is verkrijgbaar in verschillende maten. Elke deken heeft verstelbare kruissingels, een staartkoord en borstsluitingen. 

De turnout dekens zijn doordacht ontworpen, er is rekening gehouden met paarden die rollen, galopperen en weidegang. Door de diepe schouderstukken wordt eventuele spanning weggenomen en geven de dekens uitstekende bewegingsvrijheid. 

Reflecterend
Voor zichtbaarheid tijdens donkere nachten hebben de turnout dekens reflecterende strips aan de voor- en achterkant die handig zijn tijdens bijvoorbeeld het laatste controle rondje in de wei en/of bij het binnenhalen van je paard. 

Bij weinig licht, lichten deze reflecterende strips direct op als er een lichtbron is, zoals een zaklamp. 

Kortom, met de bovengenoemde eigenschappen die passen bij de verschillende behoeften van paarden, is de Highlander Original collectie turnout dekens een betrouwbare keuze voor jouw paard. 

Ontdek hier de volledige Highlander Original collectie turnout dekens.