• Voeding

  • September 19, 2024

Musthaves voor de spieren & gewrichten van je paard

Musthaves voor de spieren & gewrichten van je paard

Gezonde spieren en gewrichten vormen het fundament voor een fit en vitaal paard. Wanneer een paard zich comfortabel kan bewegen, kun je niet alleen optimaal trainen, maar kan het paard ook écht paard zijn. Rennen door de wei en spelen met kuddegenoten. In dit blog neemt VITALstyle je mee in de musthaves voor de spieren & gewrichten!

Spieropbouw en -kracht
Het trainen van je paard vraagt uiteraard veel van de spieren. Of je nu fanatiek wedstrijden rijdt of veel aan grondwerk of vrijheidsdressuur doet, de spieren worden hoe dan ook belast en moeten voldoende voedingsstoffen krijgen om zich te kunnen ontwikkelen. SpierKracht is speciaal ontwikkeld voor een optimale spieropbouw en uithoudingsvermogen. De mix van extra eiwit, antioxidanten, vitamine E, selenium en een bijzondere meloensoort ondersteunen de spieren tijdens de training. De essentiële aminozuren in SpierKracht zijn onmisbaar voor de spieropbouw. Door je paard met SpierKracht te ondersteunen is hij krachtig, sterk en fit met een goede conditie!

Soepel in het lijf
Een soepel bewegingsapparaat en veerkrachtige gewrichten, dat is een belangrijke basis voor ieder paard dat arbeid verricht. Je wilt natuurlijk dat je paard soepel beweegt en een optimale bewegingsvrijheid heeft. SouplesseSiroop is een vloeibaar supplement dat deze dagelijkse ondersteuning biedt. Met ingrediënten zoals MSM, glucosamine, chondroïtinesulfaat, hyaluronzuur, honing en yucca wordt het behoud van gezonde gewrichten, pezen, banden en kraakbeen optimaal ondersteund. SouplesseSiroop is dé dagelijkse basis voor soepele paarden!

Spanning in de spieren
Een veelzijdig supplement dat de spierfunctie en het natuurlijke spierherstel na inspanning ondersteunt, is MagnesiumCitraat. Na intensieve arbeid verbruikt het lichaam magnesium voor de spieren, wat vervolgens weer aangevuld moet worden. Tekorten aan magnesium vergroten namelijk de spierspanning waardoor het moeilijker wordt om de spieren na de training weer te ontspannen. MagnesiumCitraat draagt dan bij aan het behoud van een normale spierspanning door de magnesiumbehoefte van het paard weer aan te vullen!

Bescherming van de spieren
Worden de spieren van je paard heel intensief belast? Help de spieren dan te beschermen tijdens en snel te herstellen na de training met MuscleProtect of MuscleProtect+. Het beschermt lichaamscellen, draagt bij aan het zuurstoftransport in het lichaam en een goede energiestofwisseling in de spieren. Het bevat een basishoeveelheid elektrolyten voor een goede vochtbalans tijdens de training.

Een comfortabele oude dag
We weten allemaal dat paarden meer ondersteuning nodig hebben voor de gewrichten naarmate ze ouder worden. Net als bij mensen! Voor oudere paarden kan DolorComfort dé oplossing bieden. De combinatie van ingrediënten zoals Duivelsklauw, Kurkuma, Boswellia, MSM en honing dragen bij aan de opbouw van kraakbeen en helpen comfortabel te blijven bewegen. Het is dé ondersteuning als extra comfort nodig is.

Benieuwd geworden?
Bekijk het hele VITALstyle assortiment op onze website: https://agradi.nl/collections/vitalstyle