• Voeding

  • July 29, 2024

Metazoa. Exact wat je paard nodig heeft.

Metazoa. Exact wat je paard nodig heeft.

In de wereld van paardenliefhebbers en -houders is de gezondheid van jouw paard van het grootste belang. Goede verzorging en uitgebalanceerde voeding spelen hierbij een cruciale rol. Metazoa, een merk dat gespecialiseerd is in natuurlijk paardenvoer, biedt een unieke benadering om aan de voedingsbehoeften van paarden te voldoen. Maar waarom zou je kiezen voor Metazoa boven andere voeders? 

In deze blog duiken we dieper in op wat Metazoa zo speciaal maakt, hoe het bijdraagt aan de algehele gezondheid en het welzijn van je paard, en waarom het precies is wat je paard nodig heeft. Van de hoogwaardige ingrediënten tot de wetenschappelijk onderbouwde samenstellingen, ontdek waarom Metazoa de optimale keuze is voor jouw paard!

Wat Metazoa voor jouw paard kan betekenen

In de natuur eten paarden een divers menu van grassoorten, kruiden en andere vegetatie. Net als mensen hebben ze dat gevarieerde menu nodig om belangrijke mineralen, vitaminen en eiwitten binnen te krijgen. Met alleen modern ruwvoer komen paarden niet aan alle essentiële voedingsstoffen.

Veel paarden krijgen naast ruwvoer ook muesli, brok en/of slobber. En dat is afhankelijk van de ingrediënten, eerder lekker dan gezond. Want in dat soort voeding zit vaak melasse, graan en soja. Deze stoffen kunnen gezien worden als ballaststoffen die mogelijk problemen in de gezondheid en het gedrag van je paard kunnen veroorzaken. 

Melasse, graan en soja vind je niet terug in de producten van Metazoa.

Wat paarden werkelijk nodig hebben is een ruime portie ruwvoer samen met een supplement voor mineralen en vitaminen, en in sommige gevallen eiwitten. Dat is de basis van het paardenvoer van Metazoa: aanvullen wat je paard mist, op een zo natuurlijk mogelijke manier en zonder schadelijke ballaststoffen.

Voedingsadvies van Metazoa

Metazoa biedt een omvangrijk aanbod van paardenvoer voor verschillende toepassingen.

Hieronder lees je meer over het voedingsadvies per product, zodat je precies kan zien welke product(en) van Metazoa het meest geschikt zijn voor jouw paard.

Metazoa FitRight

Er zijn 3 soorten Metazoa FitRight welke alle drie bekend staan als een essentieel vitaminen- en mineralenmengsel welke calciumcarbonaat, lijnzaad en zout bevatten en volledig vrij zijn van onnodige stoffen als melasse, graan en soja.

Je voert FitRight naast onbeperkt ruwvoer en ze zijn geschikt voor alle soorten paarden, van recreatiepaarden tot topsportpaarden.

Je paard heeft maar een kleine hoeveelheid FitRight nodig: dagelijks 50 gram per 100 kilogram lichaamsgewicht. Dit betekent dat als je paard 500 kilogram weegt, je 250 gram per dag geeft, en je 60 dagen met 1 zak van 15 kilogram doet.

De Metazoa FitRight Luzerne is een essentieel vitaminen- en mineralenmengsel met als drager luzerne, een natuurlijk voedzame plantsoort. De enige suikerinhoud van FitRight Luzerne is de 1,8% die van nature in luzerne voorkomt.

Om je paard beter te laten kauwen, kun je kiezen voor de Metazoa FitRight Timothee

De Metazoa FitRight Timothee is ook een essentieel vitaminen- en mineralenmengsel met als drager timothee, een natuurlijk voedzame plantsoort. De enige suikerinhoud van FitRight Timothee is de 4,8% die van nature in timothee voorkomt. 

Langer kauwen draagt bij aan een gezonder gebit en een betere spijsvertering.

Metazoa heeft ook nog een FitRight variant met esparcette, de Metazoa FitRight Esparcette.

Deze FitRight is ook een mengsel van essentiële vitaminen en mineralen, maar dan met als drager de plantsoort esparcette. De FitRight Esparcette bevat slechts 3% suiker die in esparcette voorkomt. 

De esparcetteplant bevat van nature een kleine hoeveelheid gecondenseerde tannines.

Metazoa FitTreats Luzerne

Wist je dat Metazoa ook gezonde snoepjes heeft?

De Metazoa FitTreats Luzerne is een smakelijk snoepje zonder onnodige toevoegingen en ballaststoffen. 

De snoepjes hebben dezelfde samenstelling als de balancer FitRight Luzerne, welke voornamelijk uit de grassoort luzerne bestaat, aangevuld met een mengsel van vitaminen en mineralen. De enige suikerinhoud is de 1,8% die van nature in luzerne voorkomt. Door het lage suikergehalte, kan je je paard zoveel belonen als je wil. 

De FitTreats zijn vrij van ballaststoffen als melasse, graan en soja.

Metazoa NaturalFit Muesli

Metazoa NaturalFit Muesli is een graanvrije mix van verschillende planten, groenten, vezels en andere voedingsstoffen. De muesli bevat geen granen, weinig suikers en minimaal zetmeel. Ook bevat NaturalFit Muesli extra lijnzaadvezels voor een mooi glanzende vacht.

Om je paard volledig te voorzien in zijn behoefte aan vitaminen, mineralen en eiwitten, raden we aan om het voedingsmenu aan te vullen met een van de Metazoa FitRight balancers, bijvoorbeeld de Metazoa FitRight Luzerne.

Metazoa MuscleFit HP23

Metazoa MuscleFit HP23 is speciaal ontwikkeld om spiermassa bij paarden te kweken en te onderhouden. 

De MuscleFit past in het voedingsmenu van alle soorten paarden, maar het is extra belangrijk voor (top)sportpaarden. Sportpaarden hebben voldoende eiwitten nodig voor het bouwen en onderbouwen van de spiermassa, om gezond te presteren.

Specialistische voeding zoals Metazoa MuscleFit HP23 voer je naast een onbeperkte hoeveelheid ruwvoer en een balancer, zoals Metazoa FitRight Luzerne


Benieuwd geworden? Bekijk het hele assortiment van Metazoa op onze website:

https://www.agradi.nl/collections/metazoa/